maandag 24 maart 2014

Spinaziebroodjes

Spinaziebroodjes door Emma
Erg smakelijk (als je van spinazie houdt), en waarschijnlijk ook lekker met andere vullingen? Daar ga ik binnenkort verder mee experimenteren!

Ingrediënten (voor 4 flinke broodjes):
250 g bloem
1 theelepel zout
1 theelepel gist
2 teentjes knoflook
500 g bevroren spinazie (liefst ongesneden bladspinazie)
200 g feta
2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd in droge koekenpan
3 eetlepels olijfolie

Bereiden:
Voeg bloem, gist, zout, 2 eetlepels olijfolie en 125 ml water samen in een beslagkom en roer door elkaar. Voeg vervolgens nog wat water toe, net zo lang tot één ruwe deegbol ontstaat. Pak vervolgens een mixer met deeghaken en mix een paar minuten tot het deeg elastisch is en niet meer plakt. Bedek de kom met een vochtige theedoek en laat minstens een uur rijzen (tot het in volume is verdubbeld).
Pers de teentjes knoflook uit boven een grote pan met een eetlepel olie en bak tot de knoflook begint te verkleuren. Schep de knoflook uit de pan in een grote schaal.
Voeg de bevroren spinazie toe aan de pan en laat op laag vuur ontdooien. Blijf roeren en probeer zoveel mogelijk vocht te laten verdampen. Schep de spinazie vervolgens in een grote zeef en druk het laatste vocht eruit. Laat afkoelen en voeg samen met de pijnboompitten en verbrokkelde feta toe aan de schaal met knoflook, roer het geheel goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel het brooddeeg in 4 porties. Duw deze plat tot cirkels van 0,5 cm dik en 18 cm in doorsnede. Verdeel het spinaziemengsel over het midden van de deegcirkels en vouw de deegranden er overheen (goed aandrukken).
Bak de broodjes zo'n 15 minuten tot ze goudbruin zijn, draai ze vervolgens om en bak de andere kant nog 5 minuten om te voorkomen dat de bodem zacht blijft als de vulling te nat was. Zowel warm als koud te eten.

Bron: BBC Food

Geen opmerkingen:

Een reactie posten