dinsdag 14 oktober 2008

Broccolitaart

Broccolitaart door Kelly

Benodigdheden:
400 gram broccoli
1 ei
125 ml zure room (een pakje)
1 pakje schouderham (zo'n 100/150 gram)
Bladerdeeg uit het vriesvak
Nootmuskaat
Peper
Zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 130*C
Gooi water in een pan en laat dit koken. Voeg vervolgens de brocolli daar aan toe, en laat dit zo'n vier minuten koken (moet nog een beetje knapperig zijn). Hierna afgieten en met koud water spoelen.
Pak een kom, en gooi daar de zure room en het ei in. Mix dit tot één geheel, en voeg dan de nootmuskaat, peper en zout toe. Wederom roeren. Snij de ham in stukjes en gooi dit door het mengsel. Nog een keer roeren.
Pak een taartvorm, vet hem in met wat olijfolie, en bedek de bodem en zijkanten met de stukjes bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem met de vork, en gooi dan het mengsel en de brocolli eroverheen.
Zet dit een half uurtje in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten