zondag 18 augustus 2013

Hartige pannenkoeken met parmaham, rucola en kaas

Hartige pannenkoeken met parmaham, rucola en kaas door Emma
Zeer smakelijk als pizza, en ook prima te eten op een pannenkoek!

Ingrediënten (voor 2 personen):
200 g bloem (eventueel deels volkorenmeel)
500 ml melk
2 eieren
1 bol mozzarella, in dunne plakjes
1/2 blikje tomatenpuree
1/2 bakje cherrytomaatjes, in dunne plakjes
1 pakje parmaham
Rucola
Parmezaanse kaas
Italiaanse kruiden
Boter

Bereiden:
Maak een beslag van bloem, een beetje zout, melk, eieren, tomatenpuree en wat Italiaanse kruiden. Klop goed door tot de klontjes eruit zijn. Verwarm wat boter in een koekenpan en bak hierin een pannenkoek. Zodra de bovenkant droog is, draai je hem om. Leg vervolgens op één helft van de pannenkoek wat plakjes mozzarella en tomaat, klap de andere helft van de pannenkoek eroverheen als de onderkant bruin is. Druk goed aan, haal uit de pan en bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier tot het beslag op is.
Aan tafel beleg je de pannenkoeken met een plak parmaham, rucola en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten