maandag 20 oktober 2008

Britse cottage pie

Britse cottage pie door Kelly

Benodigdheden (voor 4/5 personen):
Olijfolie
300 gram rundergehakt
140 gram tomatenpuree uit blik
Eén pakje geraspte kaas
Eén runderboullionblokje
Eén ui (niet al te groot)
Eén bakje champignons
Eén pakje aardappelpuree (met melk of water of wat er ook maar op staat)

Bereidingswijze:
Maak de champignons schoon en snij deze en de ui in stukjes. Gooi wat olijfolie in een wok en gooi daar de champignons en uitjes bij. Wanneer dit er een beetje klaar uitziet gooi je de gehakt erbij. Naar eigen inzicht kruiden. Rul het gehakt, en wacht tot het mooi bruin is. Voeg vervolgens het boullionblokje en de tomatenpuree toe en zorg ervoor dat dit een dikkige saus wordt.
Zorg er in de tussentijd voor dat de aardappelpuree klaar is.

Pak een ovenschaal en gooi de saus daarin. Bedek dit met de aardappelpuree. Strooi hier een laagje kaas over, en zet dit nog 20 minuten in een voorverwarmde oven (140°C).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten