vrijdag 24 september 2010

Spinaziekapsalon

Spinaziekapsalon door Emma

Ingrediënten:
- Diepvriesaardappelschijfjes
- Diepvriesspinazie (à la crème)
- Diepvriestuinerwten
- Diepvrieskebab
- Gemalen kaas
- Het allerkleinste uitje dat je kunt vinden

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Gooi een portie aardappelschijfjes in een wok- of grote koekenpan en bak ze goudbruin. Op dat moment voeg je een stuk of vier verdeelblokjes spinazie toe. Roerbak het geheel tot de spinazie ontdooid en opgewarmd is. Voeg wat tuinerwten toe en roerbak het geheel nog even door. Haal dan alles uit de pan en leg het op een bordje.
Bak de kebab op in de pan waar eerder de spinazieprut in zat. Als het ontdooid en opgewarmd is, voeg je de in stukjes gesneden ui toe. Roerbak tot de kebab mooi bruin is en de uitjes glazig. Leeg de pan in een kleine ovenschaal. Als je slim geweest bent, heb je de kebabstap voor de aardappelstap gedaan. Had je een bordje afwassen gescheeld. Never mind. Verdeel de aardappelspinazieprut over de kebab. Bestrooi het geheel met wat kaas. Bak het zo'n 15-20 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is en bruin begint te worden. Ik weet eigenlijk niet wat de officiële volgorde is van kapsalon (frietkebabkaas of kebabfrietkaas?), dus probeer het ook maar eens een keer met de aardappels onderop.

dinsdag 21 september 2010

Mexicaanse rijstsalade

Mexicaanse rijstsalade door Emma

Ingrediënten (voor één persoon):
- 80 gram rijst (zilvervliesrijst is lekker en gezond)
- 1 klein uitje
- 1 paprika (gesneden)
- een handje diepvriestuinerwten (jawel, zoals in al mijn recepten)
- een flinke graai uit een zak Mexicaanse wokgroenten (diepvries)
- een stuk (4 of 5 cm) salami (de worst, gesneden in stukjes)
- eventueel (erg lekker): feta
- eventueel: Mexicaanse kruiden, paprikapoeder, cayennepeper (zeker aan te raden als je het koud eet)

Bereiden:
Kook de rijst volgens de verpakking. Fruit het uitje tot het een beetje glazig is, voeg dan de diepvrieswokgroenten toe. Hou er rekening mee dat het slinkt als het ontdooit, dus voeg wat meer toe dan je denkt te willen eten. Wok de groenten en als het volledig ontdooid is, voeg je de paprikastukjes toe. Nog even doorwokken tot alles goed door elkaar ligt, even laten sudderen en dan de blokjes salami toevoegen. Gooi hierna de erwten en een flinke scheut Mexicaanse kruiden en cayennepeper erbij, nog even doorwokken tot de erwten ook ontdooid zijn. Proef maar even of alles gaar is, dan de rijst (als die gaar en afgegoten is, hier kun je paprikapoeder doorheen roeren) er doorheen wokken. Op het laatst de feta of andere kaas er doorheen roeren.

maandag 13 september 2010

Pasta à la Tessa

Pasta à la Tessa

Benodigdheden:
Pasta
Spinazie à la crème
Spekjes
Boursin (of andere kruidenroomkaas)

Bereidingswijze:
Kook de pasta 8 minuten ofzo.
Bak de spekjes in een wok. Voeg de spinaziedeelblokjes toe. Voeg de boursin toe. Wacht. Roer af en toe.
Giet de pasta af, gooi dit bij het mengsel in de wok.