dinsdag 21 september 2010

Mexicaanse rijstsalade

Mexicaanse rijstsalade door Emma

Ingrediënten (voor één persoon):
- 80 gram rijst (zilvervliesrijst is lekker en gezond)
- 1 klein uitje
- 1 paprika (gesneden)
- een handje diepvriestuinerwten (jawel, zoals in al mijn recepten)
- een flinke graai uit een zak Mexicaanse wokgroenten (diepvries)
- een stuk (4 of 5 cm) salami (de worst, gesneden in stukjes)
- eventueel (erg lekker): feta
- eventueel: Mexicaanse kruiden, paprikapoeder, cayennepeper (zeker aan te raden als je het koud eet)

Bereiden:
Kook de rijst volgens de verpakking. Fruit het uitje tot het een beetje glazig is, voeg dan de diepvrieswokgroenten toe. Hou er rekening mee dat het slinkt als het ontdooit, dus voeg wat meer toe dan je denkt te willen eten. Wok de groenten en als het volledig ontdooid is, voeg je de paprikastukjes toe. Nog even doorwokken tot alles goed door elkaar ligt, even laten sudderen en dan de blokjes salami toevoegen. Gooi hierna de erwten en een flinke scheut Mexicaanse kruiden en cayennepeper erbij, nog even doorwokken tot de erwten ook ontdooid zijn. Proef maar even of alles gaar is, dan de rijst (als die gaar en afgegoten is, hier kun je paprikapoeder doorheen roeren) er doorheen wokken. Op het laatst de feta of andere kaas er doorheen roeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten