vrijdag 24 september 2010

Spinaziekapsalon

Spinaziekapsalon door Emma

Ingrediënten:
- Diepvriesaardappelschijfjes
- Diepvriesspinazie (à la crème)
- Diepvriestuinerwten
- Diepvrieskebab
- Gemalen kaas
- Het allerkleinste uitje dat je kunt vinden

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Gooi een portie aardappelschijfjes in een wok- of grote koekenpan en bak ze goudbruin. Op dat moment voeg je een stuk of vier verdeelblokjes spinazie toe. Roerbak het geheel tot de spinazie ontdooid en opgewarmd is. Voeg wat tuinerwten toe en roerbak het geheel nog even door. Haal dan alles uit de pan en leg het op een bordje.
Bak de kebab op in de pan waar eerder de spinazieprut in zat. Als het ontdooid en opgewarmd is, voeg je de in stukjes gesneden ui toe. Roerbak tot de kebab mooi bruin is en de uitjes glazig. Leeg de pan in een kleine ovenschaal. Als je slim geweest bent, heb je de kebabstap voor de aardappelstap gedaan. Had je een bordje afwassen gescheeld. Never mind. Verdeel de aardappelspinazieprut over de kebab. Bestrooi het geheel met wat kaas. Bak het zo'n 15-20 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is en bruin begint te worden. Ik weet eigenlijk niet wat de officiële volgorde is van kapsalon (frietkebabkaas of kebabfrietkaas?), dus probeer het ook maar eens een keer met de aardappels onderop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten