maandag 11 oktober 2010

Courgettequiche

Courgettequiche door Emma

Ingrediënten (voor één persoon dus):
- 2 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- Een halve courgette
- Een half uitje
- 4 champignons
- 4 cherrytomaatjes
- 1 ei
- Een flinke lepel yoghurt
- Gemalen kaas

Verder nodig:
- Een kleine springvorm (doorsnede 12 of 16 cm, o.a. te koop bij de Hema)

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de springvorm in. Rek de ontdooide plakjes bladerdeeg iets uit, zodat ze wat groter worden. Beleg de springvorm met de plakjes bladerdeeg, zo over elkaar dat er een sterretje ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de vorm zo 8 minuten in de oven, of doe dit gewoon niet want het heeft geen nut.
Ondertussen snijd je de courgette, champignons en de ui in kleine stukjes. Meng in een kommetje het ei met wat yoghurt. Het ziet er niet uit en als je het niet vertrouwt kun je ook 'gewoon' crème fraiche gebruiken, maar ik altijd wel yoghurt in huis en ik heb dit recept ook overleefd, dus niet zo miepen. :) Als het te klonterig wordt kun je ook nog wel wat water toevoegen. ANYWAY. Meng de courgette, champignons, ui en kaas door dit prutje. Haal de springvorm uit de oven en druk het gerezen bladerdeeg weer plat. Gooi het courgettechampignonsuieiyoghurtkaasprutje op het deeg. Als je nog wat kaas over hebt kun je dat er mooi overheen strooien. Snijd de tomaatjes doormidden en druk ze met het snijvlak naar boven in het prutje. Zet het geheel zo'n 25 minuten in de oven. Of iets langer als het te nat blijft. Good luck. :)

Oh, ik wilde er eigenlijk nog kruiden doorheen doen, maar dat ben ik vergeten. Maar Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm, etc.) passen hier wel bij. En als je een anti-vego bent kun je er ook heel goed uitgebakken spekjes doorheen roeren. Denk ik.
Alternatieven voor de vulling:
* Diepvriesspinazie (4 blokjes) met feta (half pakje), iets langer in de oven (30 minuten ofzo, tot de vulling niet nat maar elastisch is)
* Diepvriesbroccoli (4 minuten gekookt) met diepvriestuinerwten en ui
* Stukjes tomaat (zo veel mogelijk vocht verwijderen) met uitgebakken gehakt en spekjes
* Rode paprika enneuh... Prei? Nou ja, verzin zelf wat. XD
Oh, en een lepel PizzaQuick (die tostisaus) door het ei-yoghurtmengsel is ook lekker. :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten