maandag 8 november 2010

Citroenkwarktaart

Citroenkwarktaart  door Kelly

Benodigdheden:
Bodem:
100 gram boter
150 gram bloem
50 gram suiker
Kwark:
2 citroenen
200 gram suiker
Pakje gelatine
250 ml slagroom
450/500 gram Franse kwark

Bereidingswijze:
Bodem
Smelt de boter in de magnetron. Verwarm de oven voor op 180*C. Voeg de bloem en suiker toe aan de boter en kneed het tot een deeg. Pak een taartvorm en maak er een mooie bodem van. Zet dit een kwartiertje in de oven en laat het daarna afkoelen.
Kwarkgedeelte
Leg de gelatine te week in een schaaltje. Rasp de schil van de citroen af in een maatbeker. Knijp hierna de citroenen hierbij uit. Vul aan met water tot 1 dl.
Verwarm dit en laat het eventjes doorkoken. Knijp de gelatine uit en voeg dit toe. Los hierna de suiker op in dit mengsel. Laat het een beetje afkoelen maar niet te veel, als het koud wordt, word het dik en kan je er niets meer mee (dan denk ik weer even opwarmen zodat het weer oplost...)
Klop de slagroom stijf. Spatel het mengsel hierdoorheen en spatel de kwark hier ook doorheen en zorg ervoor dat het een egaal mengsel wordt.

Giet dit uit over de bodem, laat ca 3/4 uur opstijven.

Tip: Wil je deze taart ook voorschotelen aan vegetariërs? Vervang de gelatine door 2 zakjes agar agar (een plantaardig bindmiddel, verkrijgbaar bij de toko of een natuurwinkel). Let op, dit bind wel véél sneller dan gelatine. Voeg dit al roerende door je citroenmengsel en voeg het snel toe aan je al opgeklopde slagroom. Dan de kwark erdoor en meteen in de bakvorm gieten. Ik denk dat je met een uur of twee dan al een taart hebt die af is :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten