woensdag 31 maart 2010

Emma's razende risotto

Emma's razende risotto

Ingrediënten (voor één persoon):
- 80 g risottorijst
- 150 mL water
- 1 theelepel Maggi Tuinkruidenbouillon (poeder)
- 1/2 plak feta (of iets soortgelijks)
- 1 tomaat
- 1/3 bakje champignons
- 1/2 ui
- een handje cashewnoten
- een handje diepvriestuinerwten

Bereiden:
- Pel en snipper de ui. Maak de champginons schoon en snijd ze in kwarten. Was de tomaat en snijd hem in blokjes. Maak 150 mL bouillon aan van het water en het bouillonpoeder.
- Verhit wat olie in een pan en fruit de ui voor een paar minuutjes.
- Voeg de risotto toe en bak het wat op tot het glanst.
- Voeg de champignons toe en bak ze nog een minuutje mee.
- Voeg de bouillon erbij, laat de risotto er zachtjes (!) in koken. Als het te snel is drooggekookt, zul je later nog een klein beetje water moeten toevoegen.
- Na zo'n 7 minuten koken, gooi je de tuinerwten er (meteen uit de vriezer) bij.
- Laat de erwten nog zo'n 4 minuten meekoken.
- Als bijna al het water/bouillon is opgenomen door de rijst, schep je de noten, tomaat en feta er doorheen. Officieel moet je de risotto nog even laten staan zodat de rijst wat zachter kan worden, maar dan wordt de feta zacht. Ik heb het daarnet allemaal meteen opgegeten, maar je kunt het natuurlijk ook nog een minuut laten staan en de feta er later doorheen scheppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten