dinsdag 18 mei 2010

Witte chocolade cheesecake met aardbeien

Witte chocolade cheesecake met aardbeien door Chantal (en Jaymz Pool)

Ingrediënten (voor 8-10 personen):
1 pak bastognekoeken
150 g gesmolten boter
600 g roomkaas (op kamertemperatuur)
175 g witte basterdsuiker
1 vanillestokje
200 g witte chocolade
100 ml melk
3 blaadjes gelatine (geweekt in koud water)
200 ml geklopte slagroom
Aardbeien

Bereiden:
Draai de bastognekoekjes in een keukenmachine tot broodkruimelconsistentie. Roer hier de gesmolten boter door. Het mengsel moet niet te droog zijn. Druk stevig aan in de bodem van een taartvorm (Ø 22 cm). Zet in de koelkast. Klop de roomkaas met de suiker en de zaadjes uit het vanillestokje luchtig in de keukenmachine. Smelt de witte chocolade au bain marie of in de magnetron met de helft van de melk. Verwarm de andere helft van de melk en los hierin de gelatine op. Het is belangrijk dat de melk niet meer kookt nadat de gelatine toegevoegd is. Voeg toe aan de gesmolten chocolade. Meng de chocolade door de roomkaas en voeg als laatste de slagroom toe. Schep de vulling op de bodem van koekjes. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. Dit gerecht is ook makkelijk 1 of 2 dagen van tevoren te maken. Het gaat heel goed samen met alle bessensoorten; mango en perzik doen het er ook heel goed bij, maar de ulttieme combinatie is met aardbeien, gemarineerd in een scheut Sambuca.

Bron: Jaymz Pool

Geen opmerkingen:

Een reactie posten