woensdag 21 augustus 2013

Gnocchi met spinazie

Vanavond (en afgelopen maandag) heb ik gnocchi met spinazie, basilicum en tomaat gegeten. Ik heb (voor de twee maaltijden samen) een zak van 300 gram spinazie gebruikt, en verder alles voor zover mogelijk door de helft gedaan. Wat ik vooral erg lekker en vernieuwend vond (maar ja, zovaak heb ik nog geen gnocchi gegeten) was dat de gnocchi gebakken wordt in plaats van gekookt. Verder een prima en snel-klaar combi.




Ook erg lekker, een vergelijkbare combinatie, maar dan uit de oven:

Gnocchigratin met spinazie
Ingrediënten: (4 personen)
2 pakken gnocchi di patate (a 500 g)
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 rode paprika, in reepjes
1 zak spinazie (600 g), gewassen
3 el rozijnen
1 pot pastasaus (sugo isolana, 450 g)
2 bollen mozzarella (125 g), in plakken
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Kook ondertussen de gnocchi in ruim water met zout in 2 min. gaar. Verhit in een koekenpan de olie en fruit de knoflook 1 min. Bak de paprika 2 min. mee. Voeg de spinazie in 3-4 porties toe. Laat de spinazie al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg de rozijnen, peper en eventueel zout toe.2. Verdeel de gnocchi met de groenten over de ovenschaal. Schenk de pastasaus erover. Leg de mozzarella erop en bestrooi met peper en eventueel zout.3. Bak de gnocchigratin in de oven in ca. 20 min. goudbruin.
Bron: ah.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten