maandag 25 mei 2015

Snelle naan

Snelle naan door Emma
Dit supersnelle recept geeft je in een kwartier tijd een heerlijk warm naanbrood. Je hebt er maar een paar dingen voor nodig... en het is nog lekkerder dan uit een afbakpakje!

Ingrediënten (per brood):
75 g zelfrijzend bakmeel
50 g magere yoghurt
2 tl zout
1 el olijfolie
Kruiden naar smaak (bijvoorbeeld komijnzaad)

Bereiden:
Voeg het bakmeel en zout samen in een beslagkom. Roer de yoghurt, kruiden en olijfolie er doorheen. Kneed de massa tot het een soepel deeg is dat niet plakt.
Verwarm een grillplaat of -pan tot die lekker heet is. Rol het deeg uit tot het ongeveer een halve centimeter dik is. Bestrijk één kant met olijfolie en leg die kant op de grill. Laat het brood zo'n 3 minuten liggen, of tot er mooie bruine strepen op de onderkant ontstaan. Bestrijk intussen de bovenkant ook met olijfolie. Keer het brood om en bak de andere kant ook zo'n 3 minuten. Eet het brood terwijl het nog warm is!

zondag 24 mei 2015

Risotto met aardbeien

Risotto met aardbeien door Emma
Lekker zomers: een mooie roze risotto met de verrassende zoetzure smaak van warme aardbeien. Vergeet de peper niet!

Ingrediënten (per persoon):
50 g risottorijst
100 g aardbeien (diepvries, in partjes)
150 ml bouillon
1 klein rood uitje (gesnipperd)
5 blaadjes basilicum
5 champignons (in partjes)
30 g rucola
3 plakjes parmaham (in stukjes)
feta (verpulverd)


Bereiden:
Fruit het uitje in een wok tot het glazig is. Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee. Schep de rijst erbij, en wok tot de korrels doorzichtig zijn. Schenk de bouillon erover en breng aan de kook. Laat zachtjes doorkoken. Als de risotto bijna is drooggekookt schep je de aardbeien en basilicum erdoor. Laat nog even doorkoken en proef of de rijst al gaar is (zo niet: iets meer water toevoegen en nog even laten koken). Breng op smaak met flink wat peper. Serveer met de salade van rucola, parmaham en feta.  

Tip: Ook lekker met om wat sperzieboontjes met de rijst mee te koken.