maandag 25 mei 2015

Snelle naan

Snelle naan door Emma
Dit supersnelle recept geeft je in een kwartier tijd een heerlijk warm naanbrood. Je hebt er maar een paar dingen voor nodig... en het is nog lekkerder dan uit een afbakpakje!

Ingrediënten (per brood):
75 g zelfrijzend bakmeel
50 g magere yoghurt
2 tl zout
1 el olijfolie
Kruiden naar smaak (bijvoorbeeld komijnzaad)

Bereiden:
Voeg het bakmeel en zout samen in een beslagkom. Roer de yoghurt, kruiden en olijfolie er doorheen. Kneed de massa tot het een soepel deeg is dat niet plakt.
Verwarm een grillplaat of -pan tot die lekker heet is. Rol het deeg uit tot het ongeveer een halve centimeter dik is. Bestrijk één kant met olijfolie en leg die kant op de grill. Laat het brood zo'n 3 minuten liggen, of tot er mooie bruine strepen op de onderkant ontstaan. Bestrijk intussen de bovenkant ook met olijfolie. Keer het brood om en bak de andere kant ook zo'n 3 minuten. Eet het brood terwijl het nog warm is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten