zondag 24 mei 2015

Risotto met aardbeien

Risotto met aardbeien door Emma
Lekker zomers: een mooie roze risotto met de verrassende zoetzure smaak van warme aardbeien. Vergeet de peper niet!

Ingrediënten (per persoon):
50 g risottorijst
100 g aardbeien (diepvries, in partjes)
150 ml bouillon
1 klein rood uitje (gesnipperd)
5 blaadjes basilicum
5 champignons (in partjes)
30 g rucola
3 plakjes parmaham (in stukjes)
feta (verpulverd)


Bereiden:
Fruit het uitje in een wok tot het glazig is. Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee. Schep de rijst erbij, en wok tot de korrels doorzichtig zijn. Schenk de bouillon erover en breng aan de kook. Laat zachtjes doorkoken. Als de risotto bijna is drooggekookt schep je de aardbeien en basilicum erdoor. Laat nog even doorkoken en proef of de rijst al gaar is (zo niet: iets meer water toevoegen en nog even laten koken). Breng op smaak met flink wat peper. Serveer met de salade van rucola, parmaham en feta.  

Tip: Ook lekker met om wat sperzieboontjes met de rijst mee te koken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten