zondag 19 december 2010

Chocoladetaart

Chocoladetaart door Emma
Gegeten op 19 december 2010 @ Emma in Oud-Beijerland, met surprises!

Ingrediënten:
Voor de cake:
  • 200g bloem
  • 200g fijne kristalsuiker
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 40g cacao
  • 175g boter
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 150ml zure room
Voor het glazuur:
  • 75g boter
  • 175g pure chocolade, in stukjes
  • 300g poedersuiker
  • 1 el vloeibare honing
  • 125ml zure room
  • 1 tl vanille extract
  • Decoratie (chocokrullen, suikerdingetjes etc.)

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter en laat dat vervolgens afkoelen. Gooi alle ingrediënten voor de cake bij elkaar en roer het tot een glad beslag (als jij, in tegenstelling tot ik, wel in het bezit bent van een mixer is dat supertof en hoef je de boter niet te smelten, maar is kamertemperatuur voldoende).
Giet het beslag in een ingevette springvorm (liefst eentje van 20cm doorsnede, 26 cm is ook prima alleen wordt de taart niet zo hoog). Bak de taart zo'n 30 minuten in de oven. Hij is gaar als je er een satéprikker in kunt prikken en die schoon uit de taart komt.
Laat de taart afkoelen en maak in de tussentijd het glazuur, door de rest van de boter te smelten. Gooi hier de chocolade doorheen en vervolgens de poedersuiker (blijven roeren), vanilleextract, zure room en honing.
Snijd de taart horizontaal doormidden en smeer 1/3 van het glazuur op de zo ontstane taartbodem. Leg de andere helft van de taart er weer bovenop en smeer de rest van het glazuur op de taart en de randen. Gooi de decoratie op het natte glazuur en laat het hard worden, eventueel in de koelkast.

Bron: http://www.nigella.com/recipes/view/old-fashioned-chocolate-cake-119

Geen opmerkingen:

Een reactie posten