dinsdag 28 december 2010

Indiase kerriesoep

Indiase kerriesoep door Kelly

Benodigdheden (voor 5 à 6 koppen):
1 ui
3 teentjes knoflook
1 spaanse peper
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
2 kardemomzaadjes
1.5 eetlepels kerriepoeder (iets van de toko, geen potje uit de supermarkt)
0.5 eetlepel gemalen koriander
50 gram rijst
1 citroen
50 gram kokos
125 mililiter slagroom
1 liter kippenboullion
200 gram kipfilet

Bereidingswijze:
Zet een liter water op het vuur en voeg hier twee boullionblokjes aan toe.
Snipper de ui, snijdt de kipfilet in stukjes. Haal de zaadjes uit de peper en stamp deze samen met de knoflook fijn met een vijzel.
Fruit de ui glazig in een beetje olie. Hierna de kip en het knoflook/pepermengsel toevoegen en bakken tot de kip gaar is.
Dit stop je dan allemaal in de soep, en hiernaast voeg je ook de rijst, de kerrie, het kaneelstokje, de kruidnagel en de kardemomzaadjes toe. Laat dit een half uur koken.
Haal hierna de kaneel, kruidnagel en kardemom er weer uit. Nu voeg je de kokos, slagroom en citroensap toe, en laat dit goed warm worden.
Eventueel nog wat zout toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten