woensdag 23 februari 2011

Kerrieschotel met aardappel en spinazie

Kerrieschotel met aardappel en spinazie door Kelly


Benodigdheden (voor 2 personen):
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3cm laos, fijngesneden/3tl laospoeder (toko - supermarkt)
1 stengel citroengras, in stukjes (toko)
1 tl koriander
2 tl Thaise rode kerriepasta (toko)
0.5 tl gemalen geelwortel (kurkuma, koenjit) (toko)
175 ml kokosmelk
300 g aardappels (in blokjes)
300 ml groentebouillion
300 g verse spinazie
1 ui (in ringetjes)

Bereiden:
1: Wrijf de knoflook met het laos, citroengras en de koriander met een vijzel tot een gladde pasta
2: Verhit ca 2 el olie in een koekenpan met hoge rand of wok. Roerbak de knoflookpasta gedurende 30 seconden. Voeg de kerriepasta en de geelwortel toe, giet de kokosmelk erbij en breng dit aan de kook.
3: Voeg de aardappels en de bouillion toe. Breng aan de kook. Laat dit 10/12 minuten doorkoken totdat de aardappels bijna gaar zijn.
4: Schep de spinazie erdoor.
5: Bak de uitjes in een andere pan. Schep dit bij het opdienen over je gerecht.

Dit is een aardig pittig gerecht vanwege de kerriepasta. Als je niet gek bent op pittig zou ik misschien wat minderen met de kerriepasta, en er wat meer aardappeltjes doorheen doen, gezien aardappels de pittigheid niet echt opnemen qua smaak.

Bron: Kookboek  "simpelweg lekker Thaise keuken"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten