maandag 31 januari 2011

Citroenijs

Citroenijs door Kelly

Benodigdheden:
Sap+schil van 3 citroenen
300 ml slagroom
300 ml water
140 gram suiker

Bereidingswijze:
Kook het water met de suiker en citroenschil. Laat dit een paar minuten doorkoken. Gooi dit in een beslagkom en voeg het water en citroensap toe. Goed mengen tot één geheel.
Zet dit 1 in een platte open bak 1 á 2 uur in de vriezer. Gooi het daarna terug in de beslagkom en haal met een mixer alle ijskristallen er uit. Weer terug in de vriezer, en gedurende 2 uur dit proces elk half uur herhalen. Daarna de deksel er op zetten. Schijnbaar moet je het ook nog 45 minuten voor gebruik in de koelkast zetten, maar zo ver is mijn ijs nog niet :)

En inmiddels het ijs gegeten. Inderdaad ruim voor gebruik in de koelkast zetten. Het is ca 40 minuten voor gebruik in de koelkast gegaan, en ik heb het nog 10 seconden in de magnetron (op laag vermogen) gezet zodat je er doorheen kon hakken.
Wel echt héél lekker! Alle moeite meer dan waard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten