donderdag 24 februari 2011

Kruidige kip met koriander

Kruidige kip met koriander door Kelly

Benodigdheden (2 personen):
2 kipfilets
1 teentje knoflook fijngesneden
1 verse groene peper (ik had rood), fijngesneden zonder zaadjes
2 tl gemberpoeder/2cm gemberwortel
4el fijngesneden verse koriander
geraspte schil van 1 limoen
sap van de limoen
2 el ketjap manis
1 el suiker
175ml kokosmelk

Bereidingswijze:
1: Stamp de knoflook, peper, gember, koriander, limoenschil en limoensap, ketjap, en suiker fijn tot een soort van pasta met een vijzel. Doe dit in een schaal met hoge rand, voeg de kokosmelk toe en roer dit mengsel.
2: Kerf met een mes 3 inkepingen in de kipfilet. Leg ze in een de schaal met het mengsel en verspreidt dit mengsel over de kip. Laat dit een uur in de koelkast staan.
3: Haal de kip uit de marinade en leg ze op een grillrooster. Met mijn grill hadden ze ca een half uur nodig om gaar te worden. Op de helft van de tijd draaien.
4: Breng de marinade aan de kook in een koekenpan of steelpan, laat het eventjes doorkoken.

Lekker met rijst en broccoli, maar vast ook met gebakken aardappeltjes en groenten.
Zit een lekker frisse maar subtiele limoensmaak aan, is niet echt pittig te noemen ondanks de peper, en heeft tegelijkertijd een ietwat zoetige smaak, maar niet overdreven zoet.

Bron: Kookboek 'Simpelweg lekker Thaise keuken'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten