maandag 24 maart 2008

Maaltijdsalade kip en ananas

Maaltijdsalade kip en ananas door Emma

Ingrediënten (2 à 3 personen/porties/dagen):
- 2 appels
- 1 verse ananas (probeer in de winkel het bovenste/binnenste blaadje eruit te trekken, gaat dat makkelijk dan is hij rijp)
- 1 krop ijsbergsla
- 1 gele paprika
- 1 klein rood uitje
- 2 kipfilets
- stokbrood

Bereiden:
Snij de kipfilet in kleine blokjes. Strooi er wat zout en peper (en eventueel wat kerrie en gemberpoeder) overheen en bak de blokjes gaar.
Schil de appel en maak er kleine stukjes van. Scheur de sla in stukjes en was het samen met de gesneden paprika. Schil en snij de ui in kleine blokjes.
Doe de ananas. Dit kan door hem eerst te schillen en dan pas in stukken te snijden, of door eerst in plakken te snijden en vervolgens de schil eraf te halen. Wat je zelf het makkelijkst vindt. Je denkt misschien: 'waarom al die moeite? ik pak wel een blikje,' maar verse ananas is echt zó veel lekkerder omdat ook het zure nog te proeven is. En wat je overhoudt kun je altijd nog als toetje met wat slagroom eten.

Zoek een mooie schaal en leg onderin de appelstukjes. Vervolgens een laagje sla, een laagje paprika, nog wat sla, uitjes, de (intussen wat afgekoelde) kip en leg de ananas er overheen.

Serveer met stokbrood(jes).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten