maandag 31 maart 2008

Wokken met fruit

Wokken met fruit door Emma

Benodigdheden:
- een prei
- twee uien
- paprika
- 300 gram roerbakmie (kleine, dunne stukjes mie, speciaal om te roerbakken, lukt altijd)
- een blikje ananas (schijven of stukjes, op siroop of niet, maakt niet uit)
- een blik perziken (je houdt hier veel van over, maar fruit is goed voor je!)
- een appel
- cashewnoten

Bereiden:
Zet water op voor de roerbakmie. Als het kook doe je de mie erin en laat je het geheel 2 minuten koken (het veiligst is om de gebruiksaanwijzing te volgen, vertrouw mij niet al te veel ^^"). Snij en was (was en snij) ondertussen de groenten. Kleine stukjes of reepjes of kringetjes of wat je maar wil. Als de roerbakmie klaar is giet je het af, roer je het door en laat je het met de deksel erop op het aanrecht staan.
Zet een wok (of andere pan waarin dit kan) op het vuur en voeg de groenten toe. Giet de ananas af en snij de schijven eventueel in stukjes. Maak het blik perziken open, haal er een paar (3 of 4 halve) uit en snij ze in stukjes. Schil en snij de appel. Als de groenten beginnen te garen (na een paar minuten) voeg je het fruit en de cashewnoten toe. Roerbak dit alles nog een paar minuten, voeg de mie toe, bak het geheel wat op en klaar. :D

Lekker met ketjap, sambal of wat dan ook.

Variatie: gebruik kipfilet in plaats van cashewnoten. Neem niet te veel, want het fruit moet overheersen, niet het vlees. Zorg dat de kipfilet in kleine stukjes is gesneden en bak dit gaar voor je de groeten in dezelfde pan/wok toevoegt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten