maandag 8 augustus 2011

Britse cottage pie

Britse cottage pie door Emma en Ellen

Ingredienten: (2 personen)
  • 500 gr aardappelen iets kruimig
  • 250 gr rundergehakt
  • 2 uien
  • 125 gr champignons
  • 1 el mosterd
  • 25 g boter
  • 75 g belegen kaas, geraspt
  • 300 gr snijbonen
Bereiding:
Schil de aardappelen. Kook de aardappelen 20 min. in water met zout. Haal de puntjes van de snijpunten, snij of breek ze in wat kleinere stukken en kook ze net gaar. Verwarm de oven voor op 220 °C.

Snij de uien in halve ringen en halveer (of kleiner) de champignons. Bak het gehakt in een koekenpan met antiaanbaklaag in 8 min. rul. Bak de ui en champignons 5 min. mee. Meng de mosterd erdoor, breng op smaak met peper en zout en schep in de ovenschaal.

Giet de aardappelen af boven een kom. Voeg 150 ml kookvocht en de boter toe en stamp tot puree. Meng de kaas erdoor. Verdeel de snijbonen over het gehakt en dek af met puree. Bak in 20 min. goudbruin.

Bron: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=689018&rq=pie+aardappel+gehakt+mosterd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten