maandag 31 oktober 2011

Melanzane

Melanzane door Ellen

Ingredienten: (6 personen)
  • 4 aubergines
  • 190 ml olijfolie
  • 2 kleine uien of 1 grote uit, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 3 blikken gepelde tomaten (a 400 g) of 6 tomaten/3 vleestomaten, gekookt en ontveld met eventueel wat tomatenpuree
  • 2 tl suiker
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 zakjes mozzarella (kaas, a 125 g), in plakken
  • 1 bakje basilicum (15 g) of iets meer, alleen de blaadjes
  • peper en zout
  • ciabatta
Bereiding:
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1/2 cm. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en laat ze in een vergiet 20 min. uitlekken. Verhit ondertussen 3 el olie en fruit de ui en de knoflook 2 min. Voeg de tomaat toe en roer deze met een houten lepel in kleine stukjes. Breng goed op smaak met de suiker, peper en zout. Laat 15 min. zachtjes koken. Spoel de aubergine af en dep droog met keukenpapier. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Bak de aubergine in delen telkens in ca. 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Leg een laag aubergine in de ovenschaal en schep er een laag tomatensaus op. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas en leg er een paar plakken mozzarella op. Scheur wat blaadjes basilicum in stukken en strooi erover. Herhaal tot alles op is. Bak 30 min. in de oven. Serveer met ciabattabrood.

Bron: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=733218&rq=melanzane

Geen opmerkingen:

Een reactie posten