zondag 20 november 2011

Mini cheesecakes


Mini cheesecakes door Ellen

Ingrediënten: (voor 24 cakejes)
  • 2 eieren
  • 400 gram zachte roomkaas (bv monchou)
  • 200 ml crème fraîche
  • beetje maïzena
  • 1 citroen
  • 260 gram Bastogne/kandijkoeken of biscuitjes
  • 100 gram roomboter + een beetje om in te vetten
  • 1.5 kopje kristalsuiker
  • 24 tl jam (aardbeien, frambozen, abrikozen, of varieer)
  • poedersuiker
  • muffinbakblik

Bereiden:
Vet het hele bakblik in (ook de randjes)! (Met boter en bloem.) Verdeel de cakevormpjes over de openingen van de muffinvorm.
Met een muffinvorm voor 12 cakejes doe je het in twee partijen, let hierbij op bijv. met de bereiding van de bodem.

Verkruimel de koekjes, bijvoorbeeld door ze in een theedoek te wikkelen en met een koekenpan kapot te slaan, of maal ze fijn met behulp van de keukenmachine. Verhit de roomboter in een pannetje en meng met de koekkruimels. Vul de kommetjes met het koekmengsel en druk stevig aan met een lepel. Zet een kwartiertje apart in de koelkast.

Verwarm intussen de oven voor op 175 graden. Rasp de citroen en pers hem uit. Doe nu de roomkaas, crème fraîche, citroenrasp, citroensap, suiker en het ei in een beslagkom en maal met een mixer/garde tot een egaal mengsel ontstaat (dit kan je wel voor 24 stuks in een keer doen). Voeg eventueel maïzena toe om het mengsel iets minder vloeibaar te maken. Vul de cupjes tot iets onder de helft met het roommengsel en schep er een theelepel jam bovenop. Vul dan de kommetjes op met de rest van het mengsel tot iets onder de rand. Zet 35 minuten in de oven en laat goed afkoelen. Haal de cakes voorzichtig uit de kommetjes en bestuif met poedersuiker.

Het recept is eigenlijk bedoeld voor soufflékommetjes... :)

Bron: http://www.nrcnext.nl/koken/2011/11/17/cheesecake-to-go/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten