maandag 31 oktober 2011

Tiramisu met advocaat en sinaasappel

Tiramisu met advocaat en sinaasappel door Ellen

Ingredienten: (voor 4 personen)
  • 250 gram mascarpone (liefst iets meer)
  • 12 24 lange vingers
  • 200 ml advocaat (fles, maar ah.nl heeft er ook een recept voor)
  • 200 ml sinaasappelsap (4 perssinaasappelen)
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • (eventueel 100 ml slagroom (kloppen zonder suiker toe te voegen))
  • evt. een handsinaasappel om mee te garneren
Bereiding:
Nieuw:
Laat die slagroom weg, nergens voor nodig. Klop de mascarpone los met de basterdsuiker en een kwart van het sinaasappelsap. De lange vingers moet je door het overige sinaasappel wentelen, maar doe dit vlak voor je ze in de schaal legt, anders vallen ze uit elkaar. Bouw nu de tiramisu op met afwisselend een laagje lange vingers, laagje advocaat, laagje mascarpone, laagje lange vingers, laagje advocaat, laagje mascarpone.
(Misschien nog beter/makkelijker: roer de advocaat door het mascarponemengsel en doe dan laagje lange vingers, laagje roommengsel, laagje lange vingers, laagje roommengsel.)

Oud:
Klop de slagroom, pers de sinaasappelen. Klop in een kom met de handmixer of garde de mascarpone, de suiker en 50 ml sinaasappelsap in ca. 3 min. luchtig. Verdeel de helft van de mascarpone gelijkmatig over de bodem van een schaal of vier toetjesbordjes/bakjes. Schenk de rest van het sinaasappelsap in een diep bord. Breek voor persoonsporties de helft van de lange vingers in twee-en. Wentel helft van de lange vingers (helft van de hele en helft van de halve) enkele seconden door het sap en leg ze naast elkaar op de mascarpone. (Een lange diagonaal, met daarnaast twee halven.) Verdeel de advocaat over de lange vingers. Schep hierop de resterende mascarpone en strijk het glad. Wentel de rest van de lange vingers door het sinaasappelsap en leg deze op de mascarpone. Verdeel de slagroom gelijkmatig over de lange vingers, eventueel eerst nog een laagje mascarpone. Laat de tiramisu in de koelkast in ca. 2 uur opstijven, hoe langer hoe lekkerder. Garneer naar eigen inzicht met partjes handsinaasappel.
Bron: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=668466&rq=tiramisu (variant)

1 opmerking:

  1. Voor meer Tiramisu recepten:
    http://www.i-love-tiramisu.nl/
    Het is de site van Galbani, een mascarpone-merk, dus alle recepten zijn met mascarpone ;)

    BeantwoordenVerwijderen