vrijdag 6 april 2012

Blueberrymuffins

Blueberrymuffins door Ellen

Ingrediënten: (voor 12 stuks)

  • 115 g fijne kristalsuiker
  • 1 el geraspte citroenschil
  • 300 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 losgeklopte eieren
  • 2.5 dl melk
  • 115 g boter, gesmolten
  • 1 tl vanille-essence
  • 350 g blauwe bessen of ander zomerfruit (vers of diepvries)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden/gasstand 4 à 5. Smelt de boter in een pannetje, rasp de citroen. Zet een muffinbakblik klaar, vet het in of vul het met 12 vormpjes. Als je diepvriesfruit hebt, laat dit dan alvast ontdooien.
Vermeng de suiker, citroenschil, bloem en bakpoeder met een lepel in een middelgrote kom. Klop in een grote kom de eieren met melk, boter en vanille-essence met een handmixer in 1 minuut glad (of met een garde). Voeg de droge ingredienten en het fruit toe en schep alles door elkaar; het mag wat klonterig blijven. Schep het beslag in de vormpjes.
Bak de muffins 20 minuten. Neem de bakplaat uit de oven en laat hem 5 minuten staan. Serveer de muffins direct (lauwwarm, als ontbijt!), bewaar ze maximaal 2 dagen in een goed gesloten trommel of 3 maanden in de diepvriezer.

Bron:
Boek "500 cakejes" door Fergal Connolly/Veltman Uitgevers.

2 opmerkingen:

  1. Wauw, El, ik was juist op zoek naar een recept voor muffins met (diepvries)fruit voor een feestje volgende week. Telepathische gaven! :D

    BeantwoordenVerwijderen