vrijdag 30 maart 2012

Shortbread (Schotse koekjes)

Shortbread door Ellen

Ingrediënten:
  • 125 g roomboter
  • 55 g (kristal)suiker
  • 180 g bloem
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 190 graden/gasstand 5.
Meng de boter en suiker tot een romige massa (met een mixer met deeghaken of met de hand/bestek). Kneed dan de bloem erdoor (goed volhouden :)) en maak er een deegbal van. Zet deze (eventueel) 15 à 20 minuten in de koelkast.
Hierna kun je vormpjes maken van het deeg, volledig naar eigen keuze. Als je koelkast groot genoeg is kun je ook eerst de vormpjes maken en ze dan pas in de koelkast leggen. Met het vormen van de koekjes kun je er vanuit gaan dat ze precies zo worden zoals je ze nu vormt, het deeg loopt niet uit ofzo.
Leg alle koekjes op een bakplaat, bestrijk ze eventueel met icing sugar (glazuur) en/of maak er een gaatjespatroon in met een vork.
Bak de koekjes 15 tot 20 minuten, tot ze net goudbruin zijn (ze horen best licht te blijven).

Bron:
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/shortbread_1290

Geen opmerkingen:

Een reactie posten