donderdag 26 juli 2012

Focaccia

Focaccia door Emma
Versgebakken brood met tomaten, olijven en paprika

Ingrediënten:
500 g bloem
1 zakje gedroogde gist
75 mL olijfolie
250 mL lauwwarm water
100 g zwarte olijven zonder pit, in plakjes
100 g zongedroogde tomaten, in stukjes
100 g gegrilde paprika (uit pot), in stukjes
1 tomaat, in dunne plakjes
rozemarijn, basilicum, grof zeezout

Bereiden:
Meng de bloem, gist en 2 theelepels zout in een beslagkom. Voeg het water en 50 mL van de olijfolie toe en kneed tot een soepel deeg. Meng de stukjes olijf, paprika en zongedroogde tomaat door het deeg. Voeg wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig blijft (of water als het te droog is). Maak er één grote deegbal van, bestrijk deze met een eetlepel olie en laat het een uur rijzen onder een natte theedoek.
Vet een bakplaat in en leg het deeg erop, rol het uit tot een rechthoek van een centimeter hoog. Dek af met de theedoek en laat nog een half uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 250 graden. Bestrijk het deeg met het restje olijfolie, strooi er wat zeezout, basilicum en rozemarijn overheen. Leg er tot slot de plakjes tomaat op en bak in 20 minuten gaar.

Bron: AH.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten