zaterdag 11 augustus 2012

Galettes

Galettes door Emma

Ingrediënten (voor 8 stuks):
60 g boter (plus wat extra om in te vetten)
16 plakjes bladerdeeg (bijna 2 pakjes)
een handje bloem
4 appels
2 el suiker
kaneel

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne schijven. Vet een bakplaat in en smelt de boter in een pannetje of magnetron. Leg per galette twee plakjes bladerdeeg op elkaar en maak er een grote cirkel (ongeveer 13 cm doorsnede) van. Leg de deegcirkels op de bakplaat. Maak met een mesje een ondiepe rand van zo'n 1 cm breed in de cirkel, prik daarbinnen met een vork gaatjes in het deeg. Bestrijk de cirkels met de gesmolten boter, leg de appelschijven in het midden (rand vrijlaten). Bestrooi met suiker en bestrijk met de overige boter. Bak de galettes 25-30 goudbruin, bestrooi voor het serveren met wat kaneel en eventueel wat extra suiker.

Bron: 1001 Cupcakes van Love Food

Geen opmerkingen:

Een reactie posten