Ingrediënten (voor 20 koekjes):
- 125 gr (room)boter, kamertemperatuur of licht verwarmd
- 1 ei
- 100 gr (licht)bruine (basterd)suiker
- 1 tl vanillesuiker
- 175 gr zelfrijzend bakmeel of bloem met bakpoeder
- 50 gr pure chocolade in stukjes
- handje smarties of m&m's, met of zonder pinda's, liefst iets kleiner gemaakt (minimaal 50 gr)
- evt. wat kristalsuiker, kardemom

Zorg dat de boter en het ei op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden, leg een bakplaat met een vel bakpapier klaar.
Meng de boter, suiker (incl. vanillesuiker, evt. ook andere toevoegingen) en het ei tot een homogene massa. Voeg dan het bakmeel of bloem met bakpoeder toe, meng ook deze combinatie glad.
Hak de chocolade en smarties wat kleiner (kleiner is beter maar lastiger). Meng ook deze door het beslag.
Verdeel het beslag met een lepel over de bakplaat. Zorg dat de hoopjes niet te groot zijn en wat uit elkaar liggen, ze worden vanzelf breder.
Bak de koekjes in 10 tot 15 minuten goudbruin. Laat ze goed afkoelen, en dan snoepen maar!

Variatietip:Vervang de pure chocolade en/of smarties door witte en/of melkchocolade, of combineer alles. Ook interessant om uit te proberen: wat pindakaas door het beslag, voor nog meer pinda-smaak. Misschien even naslag plegen in pindakaaskoekjes recepten.

Bron: Chocolate-chip-cookies en smartie-cookies.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten