woensdag 22 augustus 2012

Broodrollen met roomkaas en kruiden



Broodrollen met roomkaas en kruiden door Ellen

Ingrediënten brooddeeg: (voor ongeveer 20 rollen)
  • ½ pakje gist
  • 4 dl lauwwarm water (37 graden)
  • ½ dl olijfolie
  • ½ tl zout
  • 4 dl volkorenbloem
  • 4-5 dl bloem
Ingredienten vulling:
  • 250 gr Philadelphiakaas (of andere roomkaas)
  • 1 zakje basilicum
  • 1 zakje rucola
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl zout
  • 2 el gele sesamzaadjes
Bereiding:
Verwarm de oven op 175 graden.
Doe de gist in een kom. Voeg water, olijfolie en zout toe en laat het gist oplossen.
Voeg het bloem toe en kneed het deeg een paar minuten. Laat het dan een half uur rusten (gisten), afgedekt met een theedoek.
Hak de kruiden fijn. Meng de kaas met de kruiden, olijfolie en zout. (Als je lui wil zijn, gebruik dan gekruide roomkaas.)
Rol het deeg uit tot een rechthoek (bij voorkeur op een schoon, met bloem bestrooid aanrechtblad). Smeer het kaasmengsel over het deeg. Maak er nu rollen van: rol de gehele rechthoek op en snij hier “plakken” uit zodat rollen ontstaan (net als de kanelbullar).  Leg de rollen op bakpapier.
Bestrijk de rollen met water en strooi over elke rol wat sesamzaadjes. (Dat heb ik geskipt.)
Bak de rollen in circa 20 minuten goudbruin. Serveer warm, of later natuurlijk.
(Ik heb mijne volledig met volkorenbloem gemaakt, vandaar dat ze zo donker zijn.)

Bron:
http://www.hemkop.se/Recept/2012/8/Brodsnurror-med-farskost-och-orter/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten