dinsdag 18 september 2012

Stroopkoeken

Stroopkoeken door Ellen
Zie ook: Amerikaanse stroopkoekjes

Of: sirapskakor, op z'n Zweeds!

Ingrediënten (voor veel kleine koekjes):
  • 200 gr (room)boter, kamertemperatuur
  • 1.75 dl (150 gr) kristalsuiker
  • 1.5 el vanillesuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el lichte stroop
  • 5 dl (310 gr) bloem
Bereiden:
Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is, haal het hiervoor ongeveer een half uur van tevoren uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een bakplaat met een vel bakpapier klaar.

Meng de boter en kristalsuiker met een mixer. Voeg dan de vanillesuiker, het bakpoeder en de stroop toe. Meng dit tot het enigzins een geheel wordt.
Voeg nu (beetje bij beetje) de bloem toe, mix het door het mengsel heen. Als het geheel aardig gemengd is, ga dan verder met de hand. Kneed het deeg tot een deegbal die goed aan elkaar plakt. Verdeel het deeg dan in 4 stukken. Rol elk stuk uit tot een lange rol en leg de rollen naast elkaar op de bakplaat. In de oven zal het deeg de ruimte tussen de rollen nodig, dus leg ze niet te dicht bij elkaar.
Bak de koek in 18 à 20 minuten goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven en laat eerst even afkoelen. Snijd dan de reep in koekjes van het gewenste formaat. Laat dan verder afkoelen... en smullen maar!

Bron: Sirapskakor op recepten.se

Geen opmerkingen:

Een reactie posten