woensdag 9 januari 2013

Kladdkaka

Kladdkaka door Ellen
Zweeds voor Rommeltaart, het is een soort plakkerige chocoladetaart :-)


Ingrediënten:
150 g roomboter
3 eieren
3.75 dl kristalsuiker
1.5 el vanillesuiker
4.5 el cacaopoeder
3 dl bloem

Voor een springvorm van 20 cm werd tweederde van deze hoeveelheden aangeraden, aangezien mijn vorm groter was, heb ik iets meer gemaakt.

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur (of in de magnetron) en laat het vervolgens staan om af te koelen.
Roer de eieren en suiker los, het liefste met een electrische mixer. Voeg de vanillesuiker en cacao toe. Mix dit er goed doorheen en voeg vervolgens rustig het bloem toe. Blijf mixen. Voeg tot slot de boter toe en mix dit er voorlopig doorheen.
Vet een bakvorm in. Het kan handig zijn om een springvorm met bakpapier te bedekken, dit is namelijk onsnijdbare taart die erg plakt, dus zo is hij in ieder geval los van de onderkant van je bakvorm ;-)
Doe het beslag in de vorm en bak de taart in 20-25 minuten. Hoe korter je bakt, hoe plakkeriger de taart. Laat het afkoelen, eventueel in de koelkast.
Serveer met ijs of slagroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten