vrijdag 4 januari 2013

Chocolade-frambozentaart

Chocolade-frambozentaart door Anne

Ingrediënten:
Voor het deeg:
125 gram (witte) basterdsuiker
125 gram boter
Half ei (dus wit + dooier geklutst, en daar dan de helft van!)
250 gram bloem
15 ml water
5 gram bicarbonate soda (of bakpoeder if need be)

Voor de vulling:
400 gram pure chocolade in stukjes
300 ml room
250 gram frambozen (vers of diepgevroren)

Bereiden:
Meng de boter, de basterdsuiker, het zout, het halve ei en het water met je handen. Kneed vervolgens de bloem en de bicarbonate soda erdoor. Laat het deeg voor gebruik rusten in de koelkast (een uurtje of twee).
Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een lage taartvorm in met boter. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 8 mm dik. Bekleed de vorm met het deeg en prik de bodem in met een vork.
Bak de bodem 15 minuutjes in de oven, of totdat deze gaar en goudbruin is. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd het overtollige deeg voorzichtig weg (als je randjes niet zijn ingezakt D:).
Verwarm de room in een steelpan en smelt hier de chocolade in. Haal van het vuur wanneer de chocolade volledig gesmolten is. Verdeel de frambozen op het deeg en giet hierover het chocolademengsel. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast. (Liefst langer!!)
Heb je nog deeg over? Bewaar het dan, goed in plasticfolie verpakt, in de vriezer.

Bron: Culy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten