woensdag 5 februari 2014

Bloemkoolquiche

Bloemkoolquiche door Emma

Ingrediënten (per persoon):
1/4 bloemkool, in roosjes
2 plakjes bladerdeeg, ontdooid
3 plakjes ham, in stukjes
4 champignons, in plakjes
1 ei
2 el kookroom
1 tl mosterd
gemalen kaas

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de bloemkoolroosjes in 5 minuten gaar. Laat uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenpapier. Bak de plakjes champignon kort tot ze verkleurd zijn. Klop het ei los in een schaal en roer er de mosterd en room doorheen. Voeg de plakjes ham, bloemkool, champignons en een handje gemalen kaas toe en schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout. Vet een springvorm(pje) in en bekleed met het bladerdeeg. Schep het bloemkoolmengsel er bovenop en bestrooi met nog wat kaas. Bak de quiche in 35 minuten tot hij goudbruin gekleurd is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten