donderdag 29 mei 2014

Turkse sandwich

Turkse sandwich door Emma

Ingrediënten:
1 Turks brood (vers of afbak)
1 ui, gesnipperd
1 Spaanse peper, fijngesneden zonder zaadjes
1 teen knoflook, geperst
10 zongedroogde tomaten, in stukjes
500 g verse spinazie
200 g feta, verkruimeld
250 g gehakt
kerriepoeder

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 220 graden (of wat de verpakking van het afbakbrood zegt). Snijd het brood doormidden en bestrijk beide helften met olijfolie. Kruid het gehakt met kerriepoeder, zout en peper en bak het gaar. Voeg de ui toe en bak een paar minuten mee. Schep de rode peper, knoflook en tomaat erbij en bak nog 2 minuten.
Voeg de spinazie in dezelfde pan toe, of schep het gehaktmengsel alvast op de onderste helft van het brood en bak daarna de spinazie in de gehaktpan. Als de blaadjes geslonken zijn schep je ze op het brood of op het gehaktmengsel. Verdeel de feta er overheen en leg de bovenste broodhelft erop. Druk een beetje aan. Als je een afbakbrood hebt bak je het nu af volgens de verpakking, als het brood vers was kun je het beter eerst in aluminiumfolie verpakken en dan 8-10 minuten in de oven opwarmen.

Bron: Elk Weekend BBQ - Gall&Gall

Geen opmerkingen:

Een reactie posten