zondag 1 mei 2011

Scones

Scones door Ellen
Gegeten op 1 mei 2011 @ Anne

Ingrediënten: (voor 8 à 9 scones)
  • 5 el boter (plus extra om in te vetten)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 el fijne tafelsuiker
  • 1.5 dl melk, plus extra om te bestrijken
  • bloem, om te bestuiven,
  • eventueel 70 gram pure chocolade in stukjes of rozijnen

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 220 °C. Vet een bakplaat in (of leg een bakplaat met bakpapier klaar, bestuif het papier met bloem).
Stort het meel in een mengkom. Snijd de boter in blokjes en meng deze met uw handen door de bloem tot een kruimeldeeg ontstaat. Voeg de tafelsuiker en stukjes chocolade of rozijnen toe en roer er net zoveel melk door tot een glad deeg ontstaat. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 10 x 15 cm van ongeveer 2,5 cm dik. Verdeel het deeg in 9 vierkante stukken. (Je kunt dit ook zonder het uitrollen van het deeg doen. Vierkante stukken vind ik erg onhaalbaar, ik was al blij met losse hompjes deeg.) Leg de scones op voldoende afstand van elkaar op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant met wat melk en bak de scones 10-12 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn.

Bron: “Verslaafd aan chocolade; Hét kookboek voor chocoladefans”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten