zondag 1 mei 2011

Pasteis de Belem

Pasteis de Belem door Ellen
Gegeten op 1 mei 2011 @ Anne

Ingrediënten: (voor 6 stuks)
  • 3 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 1 zakje vanillesuiker (8g)
  • 125 ml slagroom
  • 2 eierdooiers
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 theelepels bloem
  • poedersuiker
  • kaneelpoeder
  • vormpjes van 4 a 5 cm doorsnede (muffinbakblik)

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 220 graden of gasovenstand 6 en ontdooi het bladerdeeg. Roer de eierdooiers los met de suiker en bloem. Verwarm in een pannetje de slagroom en roer tegelijkertijd de vanillesuiker erdoor (zorg ervoor dat het net niet kookt). Roer circa 3 eetlepels verwarmde slagroom door het eimengsel. Schenk dit vervolgens al roerend in de pan en verwarm het tot het mengel iets gebonden is (opnieuw niet laten koken). Neem vervolgens de pan van het vuur. Vet de vormpjes in en bekleed ze met bladerdeeg (goed aandrukken). Verdeel het roommengsel over de vormpjes en laat ze in het midden van de oven in circa 10 minuten bruin bakken. Haal de pasteitjes uit de oven en laat ze nog 10 minuten afkoelen in de vormpjes. Neem ze uit de vormpjes en laat ze verder afkoelen. Bestrooi de pasteitjes voor het serveren met poedersuiker en bestuif ze met kaneelpoeder.

Bron: Reiscommissie 2009-2010, commissie die studiereis van A-Eskwadraat naar Portugal organiseerde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten