zondag 15 mei 2011

Lasagne met courgette en ananas

Lasagne met courgette en ananas door Emma

Ingrediënten (voor 3 porties):
Een blikje tomatenblokjes
Gemalen kaas
2/3 courgette (in plakjes)
2/3 bakje champignons (in plakjes)
Een blikje ananasstukjes
Lasagnebladen
300 g gehakt
Een ui (in stukjes)
Een lepel groene pesto
Een lepeltje sambal
Italiaanse kruiden

Bereiden:
Vet een ovenschaal in. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de plakjes courgette in een droge koekenpan tot ze een beetje bruin beginnen te worden (of gril ze, dat was het idee :P helemaal tof als je een grilpan hebt). Bak het gehakt rul in een wok en voeg als het gaar de stukjes ui toe. Bak nog even door tot de ui glazig is. Voeg vervolgens de plakjes champignon toe en bak nog even door. Gooi de tomatenblokjes erbij en laat eventjes inkoken. Roer de pesto, sambal en kruiden er doorheen. Schep een klein beetje van deze saus in de ovenschaal, leg er een paar plakjes courgette op, bedek met lasagnebladen, weer laagje saus, beetje kaas en ananasstukjes eroverheen, weer een laagje bladen, weer saus, weer courgette, weer bladen, weer saus, weer ananas en dan heel veel kaas eroverheen. Ofzo. En dan de hele meuk 30 minuten in de oven, tot de kaas lekker knapperig is. :D Twee dagen te bewaren in de koelkast, volgens Sanne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten