dinsdag 19 februari 2008

Pannenkoeken

Pannenkoeken door Emma

Ingrediënten (1 persoon):
100 g bloem
1 ei
zout
250 mL melk
boter



Bereiden:
Doe de bloem en het ei in een beslagkom, voeg tijdens het roeren de melk toe. Vergeet niet om "wat" zout aan het beslag toe te voegen. Laat het beslag na het roeren zo'n 20 minuten staan, dat schijnt beter te zijn. En zorg dat de klonten eruit zijn, anders gaan je gasten zeuren. Maar dit is voor één persoon, dus je hebt geen gasten, dus kun je ze net zo goed mét klonten bakken.
Zet koekenpannen op hoog vuur en doe er een klontje boter in. Als het boter pruttelt en borrelt en de pan blijkbaar heet is, giet je wat beslag in de pan.
Als de bovenkant van je pannenkoek droog is, kun je hem omdraaien. Al dan niet door de pannenkoek de lucht in te gooien. Officieel moet je dit op laag vuur doen, maar als je elektrisch kookt zoals ik zul je merken dat je hoge vuur te langzaam laag vuur wordt om de hele tijd te veranderen. Maar alles op hoog vuur kan ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten