vrijdag 29 juli 2011

Couscoussalade met mini köfte

Couscoussalade met mini köfte door Mariët, Anne, Emma en Ellen

Ingrediënten voor de couscoussalade (4 personen):
300 gram couscous
groentebouillonblokje
rozijnen en tuttifrutti (50 gr?)
een komkommer
een aubergine
een courgette
tweederde potje feta
half bakje amandelen (25 gr?)
twee rode uien
twee minneola's
peper, zout, munt, koriander, andere kruiden die je lekker vindt!

Ingrediënten voor de mini köfte (4 personen):
300 gr rundergehakt
1 ei
1 mespunt kaneel
1 el gemalen komijn
1 ui, geraspt
2 el paneermeel (of 1 verkruimeld beschuit)
1 citroen
1 bakje platte peterselie (20 gr), fijngesneden
1 rode ui, in dunne ringen

Bereiden:
Snijd de komkommer en rode ui in kleine stukjes. Haal de schillen van de minneola's en snij de parten in stukjes. Doe dit met de feta en amandelen in een slakom. Snijd de courgette en aubergine in halve/kwart schijven en gril deze. Doe ze daarna in de slakom. Kook water, meng de couscous met de rozijnen, tutti frutti en een verkruimeld bouillonblokje en giet hier kokend water over zodat het net allemaal onder water staat. Schep af en toe om. Meng het door de salade en voeg naar smaak (lekker veel) peper, zout, munt en andere kruiden (bv koriander) toe.

Voor de mini köfte:
Doe het gehakt in een kom. Splits het ei en voeg de dooier toe. Het eiwit wordt niet gebruikt. Voeg de kaneel, komijn, geraspte ui, het paneermeel en peper en zout naar smaak toe. Rol balletjes van het gehakt ter grootte van een walnoot. Druk ze zo plat mogelijk, zonder dat ze uit elkaar vallen. Verhit de grillpan en gril in porties de köfte 4 min. Keer halverwege. Houd de gegrilde köfte warm onder aluminiumfolie. Halveer de citroen en snijd 1 helft in partjes. Knijp uit de andere helft wat sap over de köfte. Bestrooi met de peterselie. Serveer met de citroen en uiringen.

Bron mini köfte: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=733240&rq=mini+kofte

Geen opmerkingen:

Een reactie posten