zondag 27 mei 2012

Kippenpastei

Kippenpastei door Emma's moeder


Ingrediënten (voor 4 personen):
1/2 pak witbroodmix (à 250 g)
400 g kipfilet
500 mL bouillon
1 ui, in stukjes
1 groene paprika, in stukjes
1 teentje knoflook, uitgeperst
500 g tomaten in blik

Bereiden:
Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking (geen boter gebruiken), laat 45 minuten op een warm plekje rijzen. Kip in de bouillon in zo'n 15 minuten gaar koken. Snijd vervolgens de kip in stukjes, maar bewaar de bouillon.  In koekenpan olie verhitten en ui, paprika en knoflook zo'n 10 minuten bakken. Voeg de tomaten toe en laat het geheel op hoog vuur 8 minuten koken tot de saus dik is en aan de lepel blijft hangen. Voeg de kip toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus afkoelen, maar blijf af en toe roeren. Verdeel het brooddeeg in twee stukken en rol beide delen uit tot een ronde lap van 25 cm doorsnede. Leg één lap op een ingevet bakblik. Schep de vulling erop, laat zo'n 2 cm aan de rand vrij. Leg de tweede lap erop en druk de randen goed aan, vouw ze omhoog zodat de vulling er niet uit kan lopen. Laat de pastei 20 minuten op een warme plaats rusten. Verwarm de oven voor op 190 graden en bak de pastei ongeveer 45 minuten. Laat een beetje afkoelen voor je hem aansnijdt, kan zowel warm als koud gegeten worden.

Tip: Voeg samen met de tomaten 100 g rauwe ham in blokjes toe.

Bron: Een héle oude Allerhande.

1 opmerking:

  1. Dat is leuk, zo kreeg ik m vroeger thuis ook altijd! Kwam uit een klein kookboekje geloof ik... Echt een heerlijk recept

    BeantwoordenVerwijderen