vrijdag 4 mei 2012

Maria's chocoladetaart

Maria's chocoladetaart door Ellen
Witte chocoladecake met hazelnoten, of lekker zware pure chocoladetaart/cake.

*Let op, de baktijden moeten nog even ge -ahum- optimaliseerd worden. De kleinste cakejes waren wel gaar, de onderste taart alleen aan de buitenranden. De binnenkant was "lekker romig". Die had zo'n 25 minuten op 170 graden gestaan, maar dat is dus niet voldoende, hij is dan wel mooi bruin. Ik denk dat 30 minuten sowieso wel kan op 170, maar misschien is 45 minuten op 160 wel beter... To be continued, laat maar weten als je een goed idee hebt!*

Ingrediënten: (voor een taart van 24/26 cm doorsnede)

  • 250 g pure of witte chocolade
  • 250 g (kristal)suiker
  • 125 g (room)boter
  • 5 eieren
  • 5 grote eetlepels bloem (met kop)
  • snufje zout
  • evt. hazelnoten of walnoten
  • evt. vanillearoma
  • taartvorm met diameter 24 cm
Bereiden:
Vet een bakvorm in, bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 170 graden. Splits de eieren. Hak de helft van de noten fijn en de andere helft grof.
Smelt de boter en chocola samen in een pannetje (goed roeren!).
Klop het eigeel met de suiker romig met een mixer of garde. Doe de bloem er rustig bij en vervolgens ook het chocolademengsel. Doe er eventueel wat vanillearoma doorheen, fijngehakte walnoten (bij pure chocolade) of hazelnoten (bij witte chocolade).
Klop het eiwit stijf met een snufje zout (!) en spatel dit luchtig door het chocolademengsel.
Doe het geheel in de bakvorm, strooi er nog wat grover gehakte walnoten of hazelnoten overheen en bak de taart 20 tot 25 minuten (misschien iets langer) in een oven op 170 graden.

Bron: Maria's Eetwinkel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten