maandag 7 mei 2012

Trifle

Trifle door Ellen

Ingrediënten: (voor een schaal van 24 cm doorsnede, dat is voor 8 tot 10 personen)


  • een cake (1 liter, bijv. witte chocoladecake met hazelnoten)
  • Amaretto oid
  • 400 g rood fruit (bijv. 1.5 diepvriespakje)
  • 8 el maizena
  • 3 el suiker
  • 4 eierdooiers
  • 6 dl melk
  • 2 tl vanille-essence
  • 2 dl sinaasappelsap
  • 2 el likeur, Malibu, of amaretto 
  • zakje vanillesuiker
  • evt. geschaafde amandelen
Bereiden:
Bekleed de bodem van de schaal met cake. Giet hierover de amaretto (of likeur naar eigen idee), wees niet te zuinig. Verspreid hierover het fruit (het is niet erg als het nog een beetje bevroren is.)
Roer in een pan de maizena met de suiker, eierdooiers, vanillesuiker en een deel van de melk tot een glad mengsel. Voeg al roerend de rest van de melk toe. Verwarm dit mengsel al roerend tot het kookpunt. Voeg de vanille-essence en het sinasappelsap toe en verwarm de vla tot hij bindt. Voeg de Malibu (of amaretto, of andere likeur) toe.
Giet de vla over de vruchtjes. Rooster de amandelen lichtbruin en strooi deze er overheen.

Bron: Het boek "Lekker, toetjes" van Rebo productions voor het recept van de vla en eigen idee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten