dinsdag 29 mei 2012

Couscoussalade met abrikozen

Couscoussalade met abrikozen door Emma en Ellen

Ingrediënten (per persoon):
75 g couscous
60 mL kokend water
1 tl gemalen komijn
2 tl kurkuma
50 g zachte geitenkaas, in stukjes
handje (diepvries)tuinerwten of doperwten
limoensap (1 limoen per 4 personen, of een flinke scheut uit een flesje)
10 gedroogde abrikozen
3 zongedroogde tomaten op olie
1 el olijfolie
een paar takjes verse munt, fijngehakt

Bereiden:
Doe de couscous in een kom, voeg de kruiden, wat zout en de bevroren erwten toe (je kunt ze ook apart koken). Voeg het water toe en roer het geheel door, laat een minuut of 5 staan. Snijd de abrikozen en tomaten in stukjes, voeg tegelijk met het limoensap toe. Roer op het laatst de olie, geitenkaas, munt en wat zout en peper door de couscous. Koud het lekkerst.

Tips: Ook lekker met ui, geroosterde pijnboompitjes etc.

Bron: AH.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten