vrijdag 28 december 2012

Crème brûlée

Crème brûlée door Emma

Ingrediënten (voor 4 personen):
250 ml slagroom
250 ml melk
4 theelepels vanillearoma
100 g suiker (+ extra voor de karamellaag)
5 eieren

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 125 graden. Splits de eieren en mix de dooiers met de suiker (gooi het eiwit weg). Breng de slagroom, melk en vanille aan de kook en laat een paar minuutjes zachtjes doorkoken. Voeg vervolgens de hete room toe aan de eieren en mix een tijdje goed door, tot het beslag dikker is geworden. Schenk in 4 ovenbestendige schaaltjes en bak zo'n 45 minuten in het midden van de oven tot het beslag gestold is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens minstens 2 uur in de koelkast. Vlak voor het serveren moet je een extra laagje suiker op de crème strooien en dit met een koksbrander smelten tot karamel. Als alternatief kun je de schaaltjes een minuut onder de hete grill zetten, dit zou hetzelfde effect moeten hebben.

Bron: AH

Geen opmerkingen:

Een reactie posten