zaterdag 2 februari 2013

Karamelspiralen

Karamelspiralen door Emma

Ingrediënten (voor 6 kleine koekjes):
2 plakjes bladerdeeg
2 eetlepels bruine suiker
kaneel

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Plak de twee plakjes bladerdeeg aan elkaar met een beetje water, zodat een lange rechthoekige plak ontsteek. Bestrooi met kaneel en de suiker, zorg dat het hele oppervlak bedekt is. Rol de plak bladerdeeg vervolgens op en snijd in zes dunne plakjes. Leg deze op een vel bakpapier, bestrooi met wat extra bruine suiker en bak 15 minuten tot de onderkant mooi donkerbruin is. Laat heel even afkoelen voor je ze aanraakt of opeet, omdat de karamel erg heet is.

Bron: Vriendin

2 opmerkingen:

  1. Wow, dit klinkt als versie basic kanelbullar! Dat zijn feitelijk ook deegrolletjes met kaneel en suiker erin. Ik ben hier wel benieuwde naar :-) Wat was je "smaakoordeel"?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker! Supersimpel ook, binnen een half uurtje eet je het. Maar goed, het blijft bladerdeeg met karamel, dus het zal wel minder geavanceerd zijn dan kanelbullar. ;) Ik eet het als ontbijt in het weekend. :)

    BeantwoordenVerwijderen