woensdag 13 februari 2013

Perentaart met marsepein

Perentaart met marsepein door Emma

Ingrediënten:
Voor het deeg:
300 g bloem
3 el suiker
175 g boter
1 ei
1 el koud water

Voor de vulling:
200 g marsepein, in blokjes
100 g boter, in blokjes
2 eieren
2 el bloem
4 peren


Bereiden:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng de bloem, boter en suiker tot een kruimelig deeg, meng vervolgens het ei en water erdoor tot een stevige deegbal ontstaat. Gebruik 3/5 van dit deeg om een ingevette springvorm te bekleden en zet in de koelkast terwijl je de vulling klaarmaakt. Kneed de boter door de marsepein, voeg vervolgens de eieren en bloem toe en meng het tot een romige mix. Schep dit mengsel op de taartbodem. Schil de peren en snijd ze in plakjes, leg ze op de marsepein. Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap die net iets groter is dan de springvorm en leg dit op het beslag. Druk de toplaag goed tegen de randen aan, eventueel kun je van wat restjes deeg vormpjes maken en deze op de rand leggen. Snijd drie kleine openingen in het midden van de toplaag. Bak 40-45 minuten tot de taart goudbruin is, laat daarna nog even 15 minuten staan. Kan zowel koud als warm gegeten worden.

Bron: The Great British Bake Off van Linda Collister

Geen opmerkingen:

Een reactie posten