vrijdag 16 december 2011

Gevulde vijgen op een bedje van sla

Gevulde vijgen op een bedje van sla door Ellen
Ingrediënten: (voorgerecht voor 4 personen)
  • 4 vijgen
  • 75 gram Emmentaler
  • 4 (of meer) plakken parmaham
  • sla: bijvoorbeeld rucola, wat cherrytomaten, komkommer, geroosterde pijnboompitten
  • sladressing: olijfolie, balsamicoazijn, honing, mosterd

Bereiden: 
Indien mogelijk/nodig: zet de grillstand van je oven aan/op voorverwarmen. Was de vijgen indien nodig. Snijd ze aan de bovenkant in, zodat een kruisje of plusje ontstaat. Verdeel de emmentaler in vier stukjes en doe die stukjes in de vijgen. Wikkel de parmaham om de vijgen heen. Leg de vijgen op een bakplaat of stuk bakpapier en verwarm ze 10 minuten onder de grill, totdat de edammer mooi gesmolten is en de pakketjes lauwwarm zijn.

Maak ondertussen de borden op met sla en sladressing. Zeg de gevulde vijgen in het midden en smullen maar!

Bron: Tessa, jaarclubgenootje Ellen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten